Pakistani pommiplahvatuses hukkus ligi sada inimest

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna Pakistani linnas Peshawaris toimunud pommiplahvatuses hukkus vähemalt 92 inimest.


Lõhkekeha õhiti rahvarohkel Meena turul ja selle tagajärjel puhkes suur tulekahju, mistõttu kerkis 2,5 miljoni elanikuga linna kohale paks suitsupilv. Viga on saanud 200 inimest ning ohvrite hulk kardetavasti tõuseb, sest päästjad otsivad rusude vahelt ellujäänuid, vahendas AFP.

«See oli hiiglaslik plahvatus, mida võis kuulda peaaegu kogu linnas,» kommenteeris üks elanik ja lisas, et tegemist oli autopommiga.

Plahvatus toimus kõigest mõni tund pärast Ühendriikide välisministri Hillary Clintoni saabumist Pakistani. Clinton mõistis rünnaku hukka ning kinnitas, et Pakistan pole võitluses Talibani vastu üksi.

Pakistan on hädas islamistliku äärmusrühmituse Talibani, terrorivõrgustiku Al-Qaeda ja mägialadel tegutsevate sõjakate hõimudega. Riigi loodeosast organiseeritakse rünnakuid ka Afganistanis viibivate liitlasvägede vastu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles