Saksa luterikirikut hakkab juhtima lahutatud naine

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margot Kässmann.
Margot Kässmann. Foto: Wikipedia.org

Saksamaa protestantliku kiriku juhiks valiti esmakorselt naine, keda on võrreldud nii Albaania päritolu rooma-katoliku nunna Ema Teresaga kui ka ameeriklannast näitleja Demi Moore´iga.


Täna Baden-Württembergi liidumaal asuvas Ulmi linnas kogunenud evangeelse-luterliku kiriku peaassamblee valis 51-aastase Margot Kässmanni ametisse suure ülekaaluga. 142st usutegelasest toetas värvikat naist koguni 132, vahendas AFP.

«Usaldades jumala abi, nõustun tulemustega,» kinnitas 25 miljonit Saksamaal elavat protestanti teenima asuv naine pärast hääletust. Kuueks aastaks ametisse asuv naine oli seejuures ainus kandidaat kirikujuhi kohale.

Hannoveri piiskop tekitas skandaali ka kahe aasta eest, kui otsustas lahutada oma abikaasast pastor Eckhardist, kellega tal on neli last. Samuti pälvis naine meedia tähelepanu sellega, kui tegi ettepaneku hakata korraldama kiriklikke lahutustseremooniaid, et inimestel oleks kergem lahkuminekut üle elada.

Saksa ajaleht Frankurter Allemeine kirjeldas 2003. aastal karismaatilist Kässmanni kui segu Nobeli rahupreemia pälvinud nunnast Ema Teresast ja näitleja Demi Moore´ist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles