Uuring: enamik teismelistest sünnitajatest ei pärine üksikvanemaga kodust

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enamik USA rasedaid ei saa piisavalt füüsilist koormust.
Enamik USA rasedaid ei saa piisavalt füüsilist koormust. Foto: SCANPIX

Vastupidiselt mõningatele eelarvamustele ei pärine keskmine 13-19-aastaselt lapsevanemaks saanu sugugi mitte vaesest või üksikvanemaga kodust, vahendab ajaleht USA Today sel nädalal ilmunud uuringu tulemusi.

Uuringu viis läbi mittetulundusorganisatsioon, mis tegeleb planeerimata ja teismeliste raseduste ennetamisega.

Selgus, et kuigi lapsevanemaks saanud teismeliste seas oli üksikvanemaga kodust pärit noori proportsionaalselt rohkem kui muidu nende eakaaslaste seas, moodustasid enamiku enne 20. sünnipäeva emaks või isaks saanutest siiski kahe vanemaga perede järglased.

Selle kohaselt elas 39 protsenti verinoorelt lapse saanud inimestest koos mõlema oma bioloogilise vanemaga ning 19 protsenti koos ühe bioloogilise vanema ja kasuvanemaga. Alla vaesuspiiri elavatest kodudest pärines 28 protsenti teismeliselt emaks või isaks saanud noortest.

2002. aasta statistika kohaselt oli teismelisena lapsevanemaks saanud 15 protsenti USA naistest ja viis protsenti meestest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles