Budapesti politsei ei suutnud sulgeda turistide röövimisega tegelevat klubi

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Öine Budapest.
Öine Budapest. Foto: Top Photo/SCANPIX

Kahelt hollandlaselt paari kokteili ja klaasi veini eest 560 000 forintit (umbes 32 200 krooni) nõudnud Budapesti ööklubi Eden Club võidakse selle eest kinni panna, kirjutab ajaleht Budapest Times.

Et hollandlastel polnud piisavalt sularaha, eskortisid klubitöötajad ühe neist lähedalasuva sularahaautomaadi juurde, teist hoiti samal ajal klubis kinni ja ähvardati. Paar vabastati alles siis, kui ühel neist õnnestus sularaahaautomaadist välja võtta 150 000 forintit (umbes 8630 krooni). Pääsenuna suundusid nad otsejoones politseijaoskonda.

Nüüd on klubi tegevjuhile ja veel ühele töötajale esitatud süüdistus inimröövis.

See pole aga sugugi esimene kord, kui Eden Club taolise juhtumiga avalikkuse huviorbiiti sattub. Kuu aega tagasi hoidsid nad kinni turisti, kellele oli esitatud 300 000 forinti (17 250 krooni) suurune arve. Tema pääses siis, kui kaaslane raha ära maksis.

Niisuguse käitumise eest lubavad Ungari seadused meelelahutuskoha ka kuni aastaks sulgeda. Ning Budapest Timesi teatel langetasid võimud sellise otsuse juba kuutaguse juhtumi ajal. Paraku ei suutnud nad orderit klubi juhatuseni toimetada.

Mitmed internetist leitavad mustad nimekirjad, sealhulgas Ameerika Ühendriikide Ungari saatkonna oma, on paigutanud Club Edeni n-ö musta nimekirja ehk siis turistidele ohtlike kohtade loetellu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles