Putin kahetseb Saksamaa poolitatust külma sõja ajal

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa peaminister Vladimir Putin
Venemaa peaminister Vladimir Putin Foto: Reuters / Scanpix

KGB agendina kommunistlikul Ida-Saksamaal töötanud Vene peaminister Vladimir Putin leiab, et Saksamaa poolitamine oli viga, mis oli algusest peale nurjumisele määratud, vahendas ajakirjandus täna.


Putin andis Vene televisioonile Berliini müüri kokkuvarisemise aastapäeva puhul usutluse, mis jõuab eetrisse novembri algul, kui ajaloolisest sündmusest möödub 20 aastat, teatas ajaleht Kommersant.

«Inimeste lahutamisel ei ole tulevikku, ja algusest peale oli selge, et seda ei oleks pidanud tegema,» ütleb Putin Interfaxi andmetel telekanali NTV dokumentaalprojektis «Müür».

Putin nimetab Saksamaad ja saksa rahvast Nõukogude Liidu ja USA vahelise külma sõja ohvriteks. Okupatsiooniväed paiknesid nii Ida- kui Lääne-Saksamaal, rõhutab ta.

Putin on korduvalt imetlenud Nõukogude Liidu saavutusi ja väitnud, et selle lagunemine oli 20. sajandi suurim geopoliitiline katastroof.

Külma sõja ajal töötas Putin KGB agendina Dresdenis, arvatavasti mitte kuigi kõrgel ametiastmel.

8. novembril eetrisse antavas dokumentaalfilmis saab sõna ka Nõukogude Liidu viimane liider Mihhail Gorbatšov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles