Leedu ei nõua välisministrite kohtumisel Venemaalt kompensatsiooni

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leedu välisminister Vygaudas Ušackas.
Leedu välisminister Vygaudas Ušackas. Foto: AFP / Scanpix

Leedu välisminister Vygaudas Ušackas ei kavatse tõstatada neljapäeval Vene ametivenna Sergei Lavroviga kohtudes Nõukogude okupatsiooni kahjude hüvitamise küsimust.

Ministri sõnul käsitleti küsimust valitsustevahelise koostöökomisjoni kohtumisel, pooltele on teineteise seisukohad teada ja teemat ei tarvitse igal kohtumisel tõstatada.

«See küsimus jääb päevakorda. See küsimus tõstatati valitsustevahelises komisjonis, me teame Venemaa otsust keelduda seda asja arutamast, mistõttu ei ole minu arvates oluline tõstatada seda küsimust iga kord, kui me kohtume,» ütles Ušackas BNSile.

Neljapäeval Moskvas toimuval kohtumisel keskendutakse pakilisematele kahepoolsetele ja rahvusvahelistele probleemidele, ütles ta.

Üheksa aruteluteemaks on Leedu eelseisev eesistumine Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsioonis (OSCE). Kõne alla tulevad ka Leedu-Vene suhted ning Euroopa Liidu ja Venemaa suhted.

Ušackas ja Lavrov kohtusid viimati juunis Taanis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles