Arctic Sea jõudis Malta territoriaalvete lähistele

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaubalaev Arctic Sea
Kaubalaev Arctic Sea Foto: AP / Scanpix

Kaubalaeva Arctic Sea omanikfirma Solchart Management AB esindaja sõnul pole laev Malta territoriaalvetesse veel sisenenud, kuid asendusmeeskond lendas juba saarele.


«Meie andmetel pole laev Malta merepiiri ületanud. Laev asub selle riigi territoriaalvete lähistel,» teatas allikas täna Interfaxile.

Malta merepiiri lähistel on plaanis korraldada läbirääkimised laeva üleandmisest omanikule.

Arctic Sea jõudis ööl vastu tänast Malta territoriaalvete lähistele, teatas ka RIA Novosti allikas. Kapteni kinnitusel on ta valmistanud ette kõik vajalikud dokumendid laeva tehnilise seisundi kohta.

Vene saatkonna esindaja Maltal rääkis RIA Novostile, et Malta rannavalve inspektorid teevad ettevalmistusi laeva pardale minekuks.

Arctic Sea liigub endiselt üksnes puksiiri abil. Teda saadavad kaks Musta mere laevastikku kuuluvat laeva - vahilaev Ladnõi ja tanker Iman.

Arctic Sea saaga sai alguse 22. juulil, mil puidulastiga laev lahkus Soomest Pietarsaari sadamast ja pidi 4. augustiks jõudma Alžeeriasse. Tegelikkuses pole laeva teekond siiani lõppenud.

Laeva esialgsest 15-liikmelisest meeskonnast, mis koosnes üksnes Venemaa kodanikest, viibivad selle pardal vaid kapten, pootsman ja kaks mehhanikut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles