Ukrainlased on hakanud vähem pistist andma

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina lipp.
Ukraina lipp. Foto: Caro / Scanpix

Ukrainlased on käesoleval aastal andnud vähem pistist kui eelmisel, selgus neljapäeval avaldatud arvamusküsitluse tulemustest.


Vastavalt Ukraina Pedagoogikateaduste Akadeemia sotsiaal- ja poliitilise psühholoogia instituudi korraldatud gallupile vastas 46,6 protsenti küsitluses osalenuist, et on käesoleval aastal pistist andnud. Eelmisel aastal andis meelehead 53,4 protsenti küsitletuist.

«Seejuures ei oska me öelda, millega alanemine on seotud - soovimatusega altkäemaksu anda või on see majanduskriisi tagajärg,» sõnas instituudi esindaja ajakirjanikele.

Käesoleval aastal on ukrainlased enim pistist andnud arstidele - 27,8 protsenti. Teisel ja kolmandal kohal on liiklusmiilits (13,6 protsenti) ja õpetajad (12,4 protsenti).

Riigivõimuorganite töötajatele andis altkäemaksu 5,4 protsenti vastanuist, miilitsale 4,6, elamumajandite töötajatele 4,5, maksuametnikele 2,5, kohtunikele ja tollitöötajatele 1,5 ning tuletõrjujatele 1,4 protsenti vastanuist.

Küsitlus korraldati 5.-12. oktoobrini, selles oales 2000 inimest kogu riigist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles