Riigiduuma spiiker: poliitilised repressioonid korduda ei tohi

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigiduuma spiiker Boriss Grõzlov
Riigiduuma spiiker Boriss Grõzlov Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Vene riigiduuma spiikri ja võimuerakonna Ühtne Venemaa ülemnõukogu esimehe Boriss Grõzlovi sõnul peavad kaasaegsed ühiskonnad tegema kõik selleks, et poliitilised repressioonid enam ei korduks.


«Täna mälestatakse mitte ainult Venemaal, vaid ka teistes riikides poliitiliste repressioonide ohvreid. See on raske aeg neile, kes eluga pääsesid ja nende lastele, kes kannatasid seadusetuse aastatel ning meie kõigi jaoks, kes elavad kaasa oma maa saatusele,» rääkis Grõzlov

RIA Novosti

vahendusel.

Spiikri sõnul ei saa miljoneid sandistatud saatusi parandada, kuid «me võime ja peamegi tegema kõik, et see enam ei korduks».

Ka praegu on poliitilisi jõude, kes pole minevikust mitte midagi õppinud, kuid minu arvates on nende aeg läbi, lisas ta.

Tema arvates läheb ühiskonnas eksisteerivate vastuolude silumiseks ja selleks, et jõuda tõeliselt ühtse rahvani, vaja enam kui ühe põlvkonna jõupingutusi.

Venemaal ja teistes endistest Nõukogude Liidu vabariikides tähistatakse 30. oktoobril poliitiliste repressioonide ohvrite päeva alates 1991. aastast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles