Inimõiguslane soovitas Medvedevil sõnad ka teoks teha

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Irina Kalina oma 1938. aastal mõrvatud diplomaadist isa pildiga Moskvas Nõukogude poliitiliste repressioonide ohvrite mälestusüritusel.
Irina Kalina oma 1938. aastal mõrvatud diplomaadist isa pildiga Moskvas Nõukogude poliitiliste repressioonide ohvrite mälestusüritusel. Foto: AP / Scanpix

Venemaal inimõigustega tegeleva organisatsiooni Memorial nõukogu juht Arseni Roginski kiitis president Dmitri Medvedevit stalinismi kuritegude hukkamõistu eest oma veebipäevikus, kuid lisas, et riigipea peaks oma sõnad ka tegudeks tegema, kirjutab uudistevõrk AFP.

 

«See, mida ta ütles, on tähtis ja väga vajalik. Ja kui neid sõnu aktsepteeritaks, võib sellest saada terve uus edasiliikumine,» ütles Roginski. «Kuid praegusel hetkel saame oodata vaid konkreetseid tegusid.»

Memoriali juht märkis, et Venemaa vajab rohkem repressioone meenutavaid muuseume ja raamatuid ning abi nende ohvritele. «Ma olen liiga tihti olnud tunnistajaks sellele, kui Medvedev ütleb asju, mida tegudega ei täideta,» nentis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles