Abdullah ähvardab Afganistani valimisi boikoteerida

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hamid Karzai (vasakul) ja Abdullah Abdullah.
Hamid Karzai (vasakul) ja Abdullah Abdullah. Foto: AFP / Scanpix

Telekanal CNN teatel on valimiskõnelused Afganistani presidendi Hamid Karzai ja tema rivaali Abdullah Abdullahi vahel ummikusse jooksnud.


CNN hinnangul teatab Abdullah sellega seoses tõenäoliselt, et boikoteerib 7. novembri valimisi. Telekanali informatsiooni kohaselt teeb Abdullah vastava avalduse veel sel nädalavahetusel, vahendas uudisteagentuur BNS Reutersi teadet. 

AFP andmetel on Abdullah juba ähvardanud boikoteerida 7. novembril toimuvat presidendivalimiste teist vooru, kui tema nõudmisi täna õhtuks ei täideta.

Afganistani presidendikandidaat Abdullah Abdullah kutsus sel esmaspäeval tagandama enne teist valimisvooru sõltumatu valimiskomisjoni (IEC) juhti. Endine välisminister nõudis IEC juhi Azizullah Ludini «viivitamatut tagandamist» ja asendamist teise komisjoni liikmega, sest Abdullahi hinnangul on valimiskomisjon tänu temale kaotanud vähimagi usaldusväärsuse.

Ehkki Afganistani valimiskomisjon oli nimeliselt sõltumatu, nimetas selle liikmed praegune riigipea Hamid Karzai. Ludini on Karzai endine nõunik. Lisaks IECi juhi tagandamisele soovib Abdullah ka kolme preagust riigipead toetava ministri tagandamist. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles