Meikar valiti taas Liberaalse Internatsionaali juhtorganisse

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fragment Liberaalse Internatsionaali kodulehest.
Fragment Liberaalse Internatsionaali kodulehest. Foto: www.liberal-international.org

29. - 31. oktoobrini toimuv Liberaalse Internatsionaali 56. kongress valis Eesti Reformierakonna liikme Silver Meikari taas organisatsiooni juhtorganisse, Liberaalse Internatsionaali büroosse.

Liberaalse Internatsionaali  presidendiks valiti Euroopa Parlamendi ja Hollandi liberaalse erakonna VVD liige Hans van Baalen, vahendas Reformierakonna pressiesindaja.

Silver Meikari sõnul on viimastel aastatel oluliselt kasvanud Liberaalse Internatsionaali tähtsus inimõiguste, vabaduse ja demokraatia idee levitamisel.

«Täna võib selgelt öelda, et kes pole selle organisatsiooni liige, see ei ole ka liberaalne erakond,» ütles Meikar. «Liberaalse Internatsionaali büroosse kuulumine võimaldab paremini tõstatada neid teemasid, mis on tähtsad Eestile. See on meie jaoks oluline organisatsioon, kus Eesti huvide eest seista ning meie seisukohti ülemaailmsele liikmeskonnale tutvustada.»

Liberaalse Internatsionaali kongress «Haridus 21. sajandil» toimub 29. - 31. oktoobrini Egiptuses Kairos. Teiste teemade seas arutatakse täna ka Vene erakond Jabloko resolutsiooni valimistulemuste võltsimiste kohta Venemaal.

Liberaalne Internatsionaal loodi 1947. aastal ja see ühendab endas maailma liberaalseid parteisid. Teiste seas võeti organisatsiooni uuteks liikmeteks Egiptuse Democratic Front Party ja Tai Democratic Party ning vaatlejaliikmeks Nobeli preemia laureaadi Aung San Suu Kyi erakond Birmas The National League for Democracy. Eestist kuulub sinna Eesti Reformierakond.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles