Saksa politsei viis kristliku sekti juurest ära 40 last

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaheteistkümne Hõimu sekti elupaik Klosterzimmernis Deiningeni linna lähedal.
Kaheteistkümne Hõimu sekti elupaik Klosterzimmernis Deiningeni linna lähedal. Foto: SCANPIX

Saksa politsei korraldas reidi Baierimaal tegutseva vastuolulise kristliku sekti kahe kogukonna juurde ning tõi neist ära 40 last.
 

Politseil oli uusi tõendeid Kaheteistkümne Hõimu sekti kogukondades aset leidvast laste väärkohtlemisest, kinnitasid ametivõimud Saksa ajalehel Spiegel.

Ajalehe Augsburger Allgemeine sõnul tegeles prokuratuur hiljuti väidetega, et viis sekti liiget osalesid laste peksmises. Ühtegi ametlikku süüdistust aga ei esitatud.

Tunnistajate sõnul ei hakanud sekti liikmed politseile vastu, küll aga eitasid nad süüdistusi. USA-s asutatud sekt leiab, et allumatute laste füüsiline karistamine on vajalik. Sekti liikmed kinnitavad samas, et väikest ritva kasutatakse laste karistamiseks vaid valu tekitamiseks mitte kellegi vigastamiseks ning see ei ole kuidagi käsitletav väärkohtlemisena.

«Soovides olla head vanemad, ei löö me oma lapsi vihahoos ja ka mitte käe ega rusikaga,» kinnitab Kaheteistkümne Hõimu sekti veebileht. «Me teame, et mõned inimesed peavad seda aspekti meie elulaadist vastuoluliseks, ent me oleme kogemuspõhiselt näinud, et distsipliin hoiab ära laste muutumise pahatahtlikeks ning lugupidamatuteks,» kinnitab sekt, millel on sama kodulehe andmetel kogukonnad kümnes riigis üle maailma.

Enam kui 100 politseinikku osales operatsioonis, mille tulemusel viidi lapsed nende vanemate juurest ära ning paigutati ajutistesse kasuperedesse.

Reid korraldati kahes sekti elupaigas - ühest viidi ära 28 ning teisest 12 last.

Kaheteistkümne Hõimu sekt tunnistab Vana ja Uut Testamenti otsese jumala sõnana. Saksamaal on nad võimude huviorbiiti tõusnud eelkõige selle tõttu, et keelduvad oma laste saatmisest riiklikesse koolidesse.

Juunis võtsid kohalikud võimud ühelt Kaheteistkümne Hõimu koolilt koolitusloa, sest neil ei olnud piisavalt kvalifitseeritud õpetajaid.

«See aktsioon ei olnud seotud kohustusliku hariduse temaatikaga,» kinnitas Baierimaa haridusametnik ajalehele Augsburger Allgemeine.

«Me oleme avatud ja läbipaistev kogukond, kes ei tolereeri mitte mingil moel laste väärkohtlemist. Meie lapsed kasvavad üles armastavas keskkonnas ning neid õpetatakse headuse vaimus,» seisab sekti kodulehel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles