Itaalia maffiaperekond sattus politsei pihtide vahele

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kui eile vahistas Itaalia politsei Napoli maffia Camorra ühe ninamehe Salvatore Russo, siis täna teatasid riigi julgeolekujõud tema kahe venna Pasquale ja Carmine Russo arreteerimisest.


Russo klanni juhtinud vendade vahistamist peetakse suureks hoobiks riigi lõunaosas asuva Napoli ümbruses tegutsevatele maffiaperekondadele, sest just Russo klanni liikmed on Camorra ninamehed, vahendas AFP.

Sarnaselt oma eile vahistatud vennale on ka 62-aastane Pasquale Russo eluks ajaks vangi mõistetud. Talle pannakse süüks 13 inimese tapmist ja seotust organiseeritud kuritegevusega.

Kui Salvatore Russol õnnestus end varjata 14 aastat, siis Pasquale Russo redutas koguni 1993. aastast. Politseil õnnestus riigi kümne tagaotsituma kurjategija hulka kuuluv Pasquale Russo tabada Napolist 80 kilomeetrit põhjas asuva Sperone lähistel läbi viidud haarangu käigus.

Lisaks Salvatorele ja Pasqualele vahistas politsei täna varahommikul ka perekonna kolmanda venna 47-aastase Carmine Russo, keda otsiti taga 2007. aastast.

Hinnanguliselt 5000 liiget ühendav Napoli Camorra koosneb väidetavalt mitmekümnest omavahel tülitsevast klannist. Itaalia organiseeritud kuritegevuses domineerivad Camorra kõrval veel kolm suurt maffiaklanni: sitsiillaste Cosa Nostra, Calabrias tegutsev kurikuulus 'Ndrangheta ning Puglia rühmitus Sacra Corona Unita.

Camorra rühmitusi süüdistatakse viimastel aastatel kümnetes tapmistes võimuvõitluse pärast illegaalses narko- ja relvaäris.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles