Miliband: Briti-Vene erimeelsused ei ole kadunud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suurbritannia välisminister David Miliband..
Suurbritannia välisminister David Miliband.. Foto: AFP / Scanpix.

Suurbritannia ja Venemaa vahel valitsevad mitmetes küsimustes endiselt tõsised erimeelsused, ütles pühapäeval Moskva-visiidile suunduv Briti välisminister David Miliband.

«Meie erimeelsused on hästi teada, nad on väga tõsised ega ole siiani kuhugi kadunud,» kinnitas Miliband usutluses, mis ilmub esmaspäeval ajakirjas Russki Newsweek.

«Ent suhted Venemaa ja Suurbritannia vahel on ikkagi palju laiemad,» lisas minister, viidates globaalsetele väljakutsetele, millega ÜRO Julgeolekunõukogusse, G8sse ja G20sse kuuluvad riigid üheskoos võitlevad.

Samas kinnitas ta, et Briti võimud ootavad Venemaalt endiselt konstruktiivseid ettepanekuid endise luureagendi Aleksandr Litvinenko polooniumiga tapmise asjas, mille raames Briti uurijad peavad peamiseks süüdlaseks Vene kodanikku Andrei Lugovoid.

«Härra Lugovoi võib ju olla riigiduuma saadik, ent ta on endiselt tagaotsitav. Seetõttu oleme avatud Vene valitsuse mis tahes konstruktiivsetele sammudele. Loodame, et nad aitavad Briti kohtul karistada selle Suurbritannia territooriumil toimunud hirmsa tapmise süüdlasi,» kinnitas Miliband.

Viimati külastas Briti välisminister Venemaad viie aasta eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles