Indoneesia muutis moslemite viha tõttu Miss Worldi toimumispaika

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Protestivad Indoneesia moslemid näitasid oma meelestatust iludusvõistluse suhtes ka kahe kitse Miss Maailmaks ehitmisega.
Protestivad Indoneesia moslemid näitasid oma meelestatust iludusvõistluse suhtes ka kahe kitse Miss Maailmaks ehitmisega. Foto: SCANPIX

Indoneesia teatas täna, et Miss Worldi finaal toimub konservatiivsete moslemite protesti tõttu pealinna Jakarta asemel hindude enamusega Bali saarel.

Suurima rahvaarvuga moslemiriigis Indoneesias on küllaltki tavaline, et mõne sündmuse sündsuses kahtlevad konservatiivsed islamistid mõjutavad selle toimumist.

Möödunud aastal jättis näiteks Lady Gaga protestide tõttu ära oma Indoneesia kontserdi. Radikaalsed islamistid nimetasid teda saatanaks, ähvardasid kontserdipaiga maha põletada ning kritiseerisid popstaari ainult aluspesu kandmise pärast.

Miss Worldi võistluse organiseerijad lubasid niigi, et jätavad ära bikiinivooru – nappide ujumisriiete asemel kandsid osalejad rannariietena hoopis Bali saronge. Sellegipoolest toimusid sel nädalal tuhandete inimeste osavõtul mitmed meeleavaldused, kus protesteeriti võistluse Indoneesias toimumise vastu, sest see on ebaislamlik.

Reedel põletasid radikaalid ürituse korraldajate pilte ning nimetasid neid uskmatuteks.

Võistluse avaüritus toimub homme Bali saarel ning järgnevad voorud kavatseti läbi viia erinevates paikades Jakartas ja selle lähistel. Võitja kroonimine pidi toimuma 28. septembril Jakarta lähedal.

Valitsuse teatel toimub nüüd kogu üritus Balil, kus radikaalsete islamistide mõju praktiliselt puudub ning kohalikud on harjunud seal hulgaliselt rannamõnusid nautivate turistidega.
Sotsiaalministeeriumi teatel võeti lihtsalt kuulda rahva soove.

Täna protestis võistluse vastu Jakartas ligi 600 inimest, kes olid kaasa toonud ka missideks tituleeritud kitsed. Surabaya linnas protestisid aga õpilased siltidega «Me oleme valmis surema selle eest, et Miss Worldi võistlus kaoks.»

Missivõistluse vastu on ka mitmed Indoneesia ametnikud ja moslemite peavoolugrupid, kellest paljud arvavad, et tegu on naiste ekspluateerimise ja lääne hedonismi importimisega.

Indoneesia 240 miljonist elanikust ligi 90 protsenti on moslemid.

Võistluse korraldajad asukohamuutust kohe ei kommenteerinud. Miss Worldi Suurbritanna esinaine Julia Morley kommenteeris Balil ajakirjanikele, et võistlus viiakse läbi kohalikke tavasid austades ning kedagi ei soovita solvata.

Osalejad kandsid Bali vaatamisväärsusi külastades kõik pikkade käistega pluuse ja keha varjavaid suuri salle.

Üritusel osalevad naised 129 riigist ning paljud Indoneesia võimuesindajad peavad seda suurepäraseks tasuta reklaamiks turistidele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles