Suurbritannias peeti islamivastasel meeleavaldusel kinni 160 inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inglise kaitseliiga liikmed kogunesid eile Londoni tänavatele.
Inglise kaitseliiga liikmed kogunesid eile Londoni tänavatele. Foto: SCANPIX

Suurbritannia pealinna Londoni idaosas peeti eile islamivastasel meeleavaldusel kinni rohkem kui 160 inimest, teatasid võimuesindajad ja korraldajad.


Inglise Kaitseliiga (EDL) korraldatud islamivastasele meeleavaldusele saadeti korda tagama umbes 3000 politseiametnikku.

Tänavatele olid kogunenud ka sajad EDL-i vastased ning kardeti verist arveteõiendamist.

Politsei moodustas kaitseliini, et tõkestada EDL-i aktivistidel marssimast läbi moslemilinnajagude ja hoida neid varem määratud piires. EDL kaotas reedel kohtuvaidluse, kus taotles meeleavaldusele politsei poolt kehtestatud piirangute tühistamist.

Politsei eestkõneleja sõnul peeti kinni inimesed, kes vägivallatsesid või kelle valdusest leiti nuge või muid keelatud esemeid. EDL teatas oma Twitteri küljel, et kihutustöö eest võeti kinni ka nende liider Tommy Robinson.

Politsei pressiesindaja hinnangul sujus meeleavaldus üldjoontes siiski rahumeelselt ja suurematest kähmlustest õnnestus seekord hoiduda.

«Politsei jõuline kohalolek hoidis vastaspooled üksteisest eemal,» tõdes ta.

EDL on kinnitanud, et soovib rahumeelsete meetoditega võidelda Euroopa islamiseerimise vastu. Liikumise populaarsus kasvas hüppeliselt pärast seda, kui Londonis tapeti päise päeva ajal tänaval Briti sõdur ja Pariisi äripiirkonnas pussitati sõdurit kaela. Kummagi teo panid arvatavalt toime islamiusku üle läinud noored mehed.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles