Vene võimupartei sai Jekaterinburgis lüüa

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jevgeni Roizman.
Jevgeni Roizman. Foto: SCANPIX

Jekaterinburgi linnapea valimised võitis opositsiooni kandidaat Jevgeni Roizman, keda toetas 33,25 protsenti valijaist, teatas kohalik valimiskomisjon täna, kui kõik hääled olid loetud.

Teise tulemuse sai 29,07 protsendiga Sverdlovski oblasti asekubernerist Ühtse Venemaa kandidaat Jakov Silin. Kolmandal kohal on 18 protsendiga Õiglase Venemaa riigiduuma saadik Aleksandr Burkov, ütles kohaliku valimiskomisjoni esimees Ilja Zahharov.

Valimiskomisjoni esimehe sõnul teatasid mitme ringkonnakomisjoni juhid ka tõsistest rikkumistest ning seetõttu võidakse teatud valimisjaoskondades tulemused tühistada.

Jekaterinburgis selgitati võitja ühe vooruga. Venemaa suuruselt neljandast linnast võib saada üks väheseid näiteid, kus opositsioon on olulistel valimisel võidu saanud. Silini kui oblasti asekuberneri kaotus näitab valijate seljakeeramist võimudele Venemaa ühes peamises tööstuspiirkonnas.

Silini kui oblasti asekuberneri kaotus näitab valijate seljakeeramist võimudele Venemaa ühes peamises tööstuspiirkonnas.

Kodanikeplatvormi kandidaat Roizman on saanud tuntuks narkovastase võitlusega ning oli aastatel 2003-07 riigiduuma saadik.

Jekaterinburgi valimiskampaania oli äge ja sügavalt isiklik. Roizman pidi tõrjuma süüdistusi sidemetes maffiaga, kohaliku ajakirjanduse väitel oli tal armukolmnurga tõttu isiklik vihavaen Sverdlovski oblasti kuberneriga.

Päev enne valimisi ringlesid linnas võltsitud kirjad, mis väitsid, et Roizman on kriminaaluurimise tõttu valimistelt kõrvaldatud. Valimiskomisjon kinnitas, et tegemist on võltsinguga, Roizman süüdistas kirjade levitamises kuberneri kantseleid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles