Pakistanis hukkus plahvatuses 34 inimest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseinikud täna enesetapurünnaku sündmuskohal Rawalpindis.
Politseinikud täna enesetapurünnaku sündmuskohal Rawalpindis. Foto: AFP / Scanpix

Pakistanis Rawalpindis hukkus täna vähemalt 34 ja sai kannatada 32 inimest, kui mootorrattaga sõitnud enesetapuvõitleja õhkis end rahvahulgas, teatasid politsei ja päästetöötajad.


«Enesetapuvõitleja sõitis kohale mootorrattaga ning lasi end õhku inimeste seas, kes olid tulnud palka kätte saama. Me leidsime pommivöö tükke ja ründaja kehaosi,» ütles kõrge politseiametnik Aslam Tarin ajakirjanikele.

Päästetöötajate pressiesindaja Deeba Shehnaz ütles AFP-le, et hukkunute arv on tõusnud 34ni ning et viga on saanud 32 inimest.

Plahvatus toimus Pakistani armee peakorteri lähedal Shalimari neljatärnihotelli juures.

«See oli võimas plahvatus. See toimus Mall Roadil asuva peapostkontori lähedal. Ma nägin, kuidas ühest hoonest kerkis suitsupilv,» ütles üks pealtnägija Sajid Khan eratelekanalile Dunya TV.

Oktoobris ründasid mässulised Rawalpindis armee peakorterit ja võtsid üle 40 inimese pantvangi. Kallaletungis sai surma 23 inimest, nende seas kolm pantvangi.

Viimasel kuul ägenenud vägivallas on Pakistanis hukkunud juba üle 300 inimese. Võimud on alustanud hõimualadel suurt pealetungi äärmusrühmituse Tehreek-e-Taliban Pakistan (TTP) vastu, mille korraldatud rünnakud on viimase kahe aasta jooksul nõudnud umbes 2400 inimelu.

ÜRO teatas täna, et viib Pakistani ohtliku julgeoleku tõttu riigi loodeosast ära oma rahvusvahelise personali.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles