Šveits saatis Ukrainasse lennukitäie gripiravimit Tamiflu

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gripiravim Tamifu
Gripiravim Tamifu Foto: PA Wire /Scanpix

Ööl vastu tänast maandus Kiievi Borispoli lennuväljal Šveitsis saabunud AN-V12, mille pardal oli seagripi ehk uue gripi A/H1N1 ravimiseks mõeldud Tamiflu.


Lennukil olid vastas peaminister Julia Tõmošenko, presidendikantselei ülem Veera Uljantšenko ja välisminister Petro Porošenko, vahendas Interfax Ukraina presidendi ametlikule koduleheküljele ülesriputatud teadet.

Täna hommikul toimetatakse ravim peaaegu kõigisse oblastitesse, keskpäevast hakkavad medikamenti saama kõik haiglad, lubas valitsusjuht.

«Ravim, mida praegu maha laaditakse, läbib kiiresti kõik tolliformaalsused ja saadetakse seejärel kõigisse oblastitesse,» rääkis Tõmošenko öisel pressikonverentsil.

Valitsusjuht rõhutas, et ravimit ei jagata apteekidele spekuleerimise vältimiseks. Haiglates hakatakse Tamiflud hädalistele jagama aga ilma rahata.

Eile õhtuse seisuga oli seagripp nõudnud Ukrainas 60 inimelu, teatas tervishoiuministeeriumi pressiteenistus täna hommikul.

Ohvrite hulgas on 55 täiskasvanut, kolm last ja kaks rasedat naist, vahendas Interfax.

Kokku põeb seagrippi ja ägedat respiratoorset haigust 191 000 ukrainlast, nende hulgas 83 000 on lapsed. Haiglas viibi uue gripi tõttu üle 7000 inimese.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles