Briti välisminister püüab Venemaal suhteid soojendada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa välisminister Sergei Lavrov (vasakul) ja Suurbritannia välisminister David Miliband.
Venemaa välisminister Sergei Lavrov (vasakul) ja Suurbritannia välisminister David Miliband. Foto: AFP / Scanpix

Eile õhtul Moskvas oma Vene ametivenna Sergei Lavroviga õhtust söönud Suurbritannia välisminister David Miliband üritab homseni vältaval visiidil Venemaale parandada kahe riigi vahelisi suhteid pärast mitmeid tülisid.


Lavroviga peab Miliband kõnelusi ka täna, lisaks kohtub ta Vene äriliidrite ja kodanikuühiskonna esindajatega, vahendas AFP.

Viimati külastas mõni Briti esidiplomaat (Jack Straw) Venemaad viis aastat tagasi.

Täna täitub kolm aastat Venemaalt Suurbritanniasse emigreerunud eksspiooni Aleksandr Litvinenko surmavast mürgitamisest, mis tõi kaasa Londoni ja Moskva vaheliste suhete pretsedenditu halvenemise.

London süüdistab mõrvas Andrei Lugovoid ning on nõudnud Venemaalt tema väljaandmist. Moskva keeldub seda tegemast ning nõuab Suurbritannialt seal viibivate Vene kodanikest tagaotsitavate, näiteks Boriss Berezovski väljaandmist.

Venemaa suursaadik Londonis Juri Fedotov kirjutas täna ajalehes The Guardian, et Milibandi visiit võimaldab riikidevahelisi suhteid taaskäivitada. Kuid intervjuus uudisteagentuurile Interfax ütles Fedotov, et osapooltel ei jää muud üle kui kokku leppida, et paljudes tüliküsimustes on neil erinevad seisukohad.

Koostööle üritab Miliband Venemaad veenda Afganistani sõja ja Iraani tuumaprogrammi küsimuses. Kui kõnelused Teheraniga ebaõnnestuvad, vajavad lääneriigid Venemaa toetust sanktsioonide karmistamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles