Taani tahab sisse viia rasvamaksu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taani valitsuse peaks paksu võikihti tulevikus rohkem maksustama.
Taani valitsuse peaks paksu võikihti tulevikus rohkem maksustama. Foto: Jan Van de Vel/Reporters

Taanlased on liiga paksud ja seepärast peaks ebatervislikku toitu eraldi maksustama. Nii juust, või kui sügavkülmutatud pitsad peaksid valitsuse plaani jõustudes muutuma märkimisväärselt kallimaks, vahendas ajakiri Der Spiegel.


Kopenhaageni plaanitud seadusemuudatust põhjendatakse ülekaalulisuse levikuga, mis omakorda kahjustab rahvatervist ja on kulukas. Valitsuse arvates pikendaks seadusemuudatus keskmist oodatavat eluiga kolme aasta võrra.

Praktikas tähendaks see, et ühe kilo küllastunud rasvhapete eest küsitakse 25 Taani krooni (52 Eesti krooni) rohkem. Nii hakkaks 250-grammine võipakk maksma kolmandiku rohkem, juust maksaks seitse protsenti rohkem.

Taani piimatööstus on üsna vihane, et valitsuse plaanis pannakse ühte patta kiirtoit ja piimatooted. Kriitikute arvates on plaani ainus eesmärk maksutulude kasvatamine, kuna järgmisel aastal alaneb Taanis tulumaksu ülemmäär.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles