Rasmussen: NATO liikmed ei saa kaitsekulutusi pikalt madalal hoida

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NATO peasekretär Anders Fogh Rasmussen.
NATO peasekretär Anders Fogh Rasmussen. Foto: SCANPIX

NATO liikmesriigid ei tohiks kaitsekulutusi pikalt madalal hoida ning peaksid asuma majanduse taastudes kohe taas riigikaitsesse investeerima, ütles NATO peasekretär Anders Fogh Rasmussen täna usutluses Läti Raadiole.

«Olen NATO riigipeadega pidevas dialoogis. Kutsun neid investeerima riigikaitsesse niipea, kui nende majandus hakkab taastuma. Ma tean, milline on olukord, kui riik peab kulusid kärpima ja eelarvepuudujääki vähendama. Sel juhul ei pruugi kaitseministeerium olla erand,» ütles peasekretär, kutsudes liikmesmaid suurendama majanduse taastudes kaitsekulutusi kahe protsendini sisemajanduse kogutoodangust.

«Kaitse-eelarve ei tohi väheneda, kui me soovime oma riike kaitsta. Riigikaitse nõuab investeerimist kaasaegsesse kaitsetehnoloogiasse,» ütles Rasmussen.

Läti kaitseministeerium saab järgmise aasta eelarves lisarahastusena 11 miljonit latti jalaväebrigaadi mehhaniseerimiseks, NATO strateegilise kommunikatsiooni kompetentsikeskuse arendamiseks ja teisteks projektideks. Kaitseminister Artis Pabriksi sõnul tuleb Läti kaitse-eelarve lisarahastusest hoolimata tänavusest väiksem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles