Prokurör: New Delhi vägistajad ei vääri midagi peale surma

Kadri Veermäe
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meeleavaldajad eile New Delhis kohtuhoone eest grupivägistamises süüdi mõistetud meestele surmanuhtlust nõudmas.
Meeleavaldajad eile New Delhis kohtuhoone eest grupivägistamises süüdi mõistetud meestele surmanuhtlust nõudmas. Foto: SCANPIX

Eile naisüliõpilase grupiviisilises vägistamises ja mõrvas süüdi mõistetud neli indialast väärivad on teo eest surmanuhtlust, sõnas prokurör täna karituse väljakuulutamise eel.

«Sobilik karistus on vaid surm,» sõnas prokurör Dayan Krishanan täna uudisteagentuuri AFP teatel kohtus, lisades, et kuritegu raputas India kollektiivset südametunnistust.

«Midagi kuratlikumat ei saa korda saata. Viisis, kuidas seda õnnetut naist piinati, puudus igasugune kaastunne,» sõnas Krishanan. Ka viitas prokurör varasemale kohtuotsusele, kus 2004. aastal mõisteti mõrvarile ja vägistajale surmanuhtlus.

Süüdimõistetud mehed Akshay Thakur, Pawan Gupta, Vinay Sharma ja Mukesh Singh seisid täna kohtus ilmetute nägudega, oodates karistuse määramist. Ühe mehe advokaadi sõnul oleks kuritöö eest paslik karistus eluaegne vangistus.

Kohus kuulutab karistuse välja täna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles