Smolenski kaardivargad said karistada

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poola presidendi TU-154 pärast allakukkumist Smolenski lähedal metsas.
Poola presidendi TU-154 pärast allakukkumist Smolenski lähedal metsas. Foto: SCANPIX

Vene sõjaväekohus mõistis süüdi neli sõdurit, kes võtsid ühe 2010. aasta Smolenski lennukatastroofi ohvri pangakaardid ja varastasid sellelt raha.

Poola presidendile Lech Kaczyńskile ja veel 95-le inimesele saatuslikuks saanud õnnetuse järel võtsid Smolenski sõjaväelennuvälja baasis teenivad ajateenijad ajaloolase ja poliitiku Andrzej Przewoźniku pangakaartidelt välja kokku 59 000-rublase (1354-eurose) summa. Juhtumist andsid esimesena teada Varssavi allikad ja Venemaal läks rohkem kui päev nende arreteerimiseni.

Poola raadio kodulehe teatel jõudis kohus nelja mehe üle lõpule ja vahele jäänud sõduritele määrati karistus. Kõige karmim karistus mõisteti Sergei Sõrovile, kellele määrati kaheaastane vabadusekaotus karistuskoloonias. Igor Pustovar, Artur Pankratov ja Juri Sankov pääsesid tingimisi karistusega. Seejuures neljast sõdurist kolm olid varem kohtulikult karistatud röövimise, valeraha tegemise ja varguse eest.

Väidetavalt leidis Sõrov Przewoźniku kaartide juurest paberi, kus olid kirjas PIN-koodid, misjärel tõmbas asjaga kaasa veel kolm kaaslast, kellega otsustati raha ära jagada. Mehed läksid oma baasist saja meetri kaugusel asuva rahaautomaadi juurde ja võtsid sealt sularaha, mille kulutasid oma tüdruksõpradega prassimise peale. Seejuures sooviti välja võta suurem summa raha, kuid piirangute tõttu see ei õnnestunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles