Putin: Süüria keemiarünnak oli opositsiooni provokatsioon

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin
Vladimir Putin Foto: SCANPIX

Venemaa President Vladimir Putin on veendunud, et augusti lõpul Damaskuse eeslinnas Ghoutas aset leidnud keemiarünnaku korraldasid opositsioon ja Süüria Vaba Armee.

Putin kirjutas sellel teemal kolumni, mis avaldati USA väljaandes New York Times, edastab AFP.

Venemaa presidendi sõnul oli keemiarünnak Süüria opositsiooni provokatsioon, et välisriigid sekkuksid Süüria kodusõtta nende poolel.

Putini arvates ei tohiks USA ja ta liitlased rünnata Süüriat ilma ÜRO nõusolekuta.

«Sõjaline sekkumine muudaks olukorra keerulisemaks ja võib kaasa tuua terrorismilaine. See rünnak võib olla maailma diplomaatiale suur tagasilöök,» selgitas Putin oma seisukohta.

Putini sõnul ei soovi keegi, et ÜRO jagaks Rahvasteliidu saatust.

«Rahvasteliit lagunes, kuna tal ei olnud sõnaõigust ja võimu. Kui nüüd minnakse ÜROst mööda ja Süüriat rünnatakse ilma Julgeolekunõukogu nõusolekuta, kaotab ÜRO oma tähtsuse ja selle organisatsiooniga toimub sama,» nentis Putin.

USA välisminister John Kerry ja ta Venemaa kolleeg Sergei Lavrov kohtuvad Šveitsis Genfis, kus nad arutavad Süüria keemiarelvade küsimust. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles