Lõunakorealane lämmatas pruudi kaheksajalaga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Lõuna-Korea ülemkohus jättis jõusse eluaegse vanglakaristuse 32-aastasele mehele, kes lämmatas oma pruudi elusa kaheksajalaga.


Pikalt kestnud kohtuasi, mille käigus on süüdistatud politseid ebapädevuses, on saanud tohutu meediatähelepanu.

Vaid härra Kimina avalikkusele tuntud mees registreeris end 2010. aasta aprillis koos pruudiga Souli lähedal Incheonis hotelli. Enne seda oli ta ostnud kohalikust restoranist kaks kaheksajalga.

Mõne ajapärast helistas Kim hotelli vastuvõttu ning väitis, et sõbranna Yoon kukkus kokku ja lõpetas hingamise pärast ühe kaheksajala söömist. Naine viidi haiglasse, kus ta suri 16 päeva hiljem.

Algselt pidas politsei juhtunut õnnetuseks ja lõpetas uurimise. Viis kuud hiljem uurimine aga taasalustati juurdlust pärast telesaadet, kus Yooni isa rääkis oma pingutustest lasta Kimi tegevust uurida, sest vahetult enne surma oli tütar välja võtnud kogu oma elukindlustusraha. 200 miljoni woni ehk umbes 190 000 USA dollari suurune summa läks täies ulatuses Kimile.

Lõpuks mõisteti Kim süüdi ja eluks ajaks vangi.

Elusaid kaheksajalgu peetakse Lõuna-Koreas delikatessiks, kuid samas on teada ka nende söömisega kaasnev lämbumisoht – seda põhjustavad looma iminapad, mis võivad jääda sööja kurku kinni. Seetõttu uskusid ka politsei ja Yooni pere algul, et naise lämbumine oli õnnetus.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles