Pastor Jones jäi vahele grillitäie koraanidega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Terry Jones
Terry Jones Foto: SCANPIX

Enne 11. septembrit võeti USAs vahi alla kurikuulus pastor Terry Jones, kes kuulutas taas plaani asuda terrorirünnakute aastapäeval koraane põletama.


61-aastane Jones kavatses süüdata ligi 3000 moslemite pühakirja. Ta peeti kinni Tampa lähistel Mulberry linnas ning talle esitati süüdistus ebaseaduslikus kütuseveos ja avalikult tulirelva kandmises.

Tabamishetkel sõitis Jones pikapiga, mille külge oli kinnitatud järelhaagis, millel omakorda oli hiiglaslik lihagrill. See omakorda oli täis petrooleumiga immutatud koraane. Igaks juhuks oli Jonesil autos veel mõned pudelid kütust.

Jonesi enda veebilehe kohaselt kavatses ta eile 11. septembri rünnakute ohvrite mälestuseks Tampa Bay piirkonnas põlema pista 2998 koraani. Ta peeti kinni koos kaasosalise pastor Marvin Sappiga vaid mõned minutit enne plaanitud põletamisaktsiooni.

Esimest korda jõudis Jones oma koraanipõletusplaaniga maailma meediasse aastal 2010. Toona oli ta siiski sunnitud ürituse ära jätma. 2011. aastal tema ja ta kogudus siiski tegelesid koraanipõletusega ning mullu reklaamis ta islamivastast filmi. Kõik kolm varasemat intsidenti tõid kaasa vägivallalaine Afganistanis ja Lähis-Idas ning kõigi kolme eel palusid USA sõjaväe esindajad, et Jones oma provokatsiooni ära jätaks.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles