Hiina pandad tõmbasid üles Belgia rahvustüli

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taipei loomaaia pandapoeg.
Taipei loomaaia pandapoeg. Foto: SCANPIX

Hiina otsus laenata Belgiale kaks pandat, tekitas uue tüli flaami- ja prantsuskeelsete belglaste vahel pärast seda, kui selgus, et karud lähevad Valloonia loomaaeda.


Peking pakkus Belgiale pandasid sel nädalal peaminister Elio Di Rupo visiidi ajal. Kui selgus, et loomaaiakülastajate seas menuka liigi esindajad läkitatakse riigi prantsuskeelsesse lõunaossa Pairi Daiza loomaaeda, avaldas Flandrias asuv Antwerpeni loomaaed otsuse üle avalikku nördimust.

1987. aastal pandasid pidanud Antwerpen esitas juba kümme aastat tagasi palve saada endale uus paar neid karusid. «Me pidanuks saama loota peaministri toetusele,» leidis loomaaia pressiesindaja Ilse Segers.

Pandatüli jõudis ka üleriigiliste lehtede esikülgedele, kui Flandria eraldumist sooviva N-VA partei liige Zuhal Demir süüdistas prantsuskeelset peaministrit Di Rupot sekkumises. Valitsusjuht omakorda väidab, et Antwerpeni loomaaed pole esitanud ametlikku taotlust loomade saamiseks.

Nelja-aastased pandad Xinhui ja Haohao laenatakse Belgiale 15 aastaks.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles