Kaubalaeva Arctic Sea meeskonnaliikmed saabusid koju

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arctic Sea Maltal
Arctic Sea Maltal Foto: Reuters / Scanpix

Malta lipu alla sõitnud kaubalaeva Arctic Sea viimased venelastest meeskonnaliikmed jõudsid esmaspäeva õhtul koju, edastas uudisteagentuuri Interfax ajakirjanik.


Moskvast lennukiga saabunud meremehi võtsid Arhangelskis vastu pereliikmed ja lähedased, laeva omanikfirma Solcharti esindajad ja meeskonnakaaslased, kes juba varem olid kodulinna jõudnud.

Kapten Sergei Zaretski sõnul tunnevad mehed ennast hästi ja nende tervis on samuti hea.

«Me oleme väga rõõmsad, et lõpuks jõudsime kõik koju,» ütles kapten.

Möödunud nädala neljapäeval andis Venemaa Arctic Sea üle Malta kui laeva lipuriigi võimuesindajatele. Laev läks reedel remonti.

Vene võimud on seoses Arctic Sea väidetava kaaperdamisega kinni pidanud kaheksa inimest, neist kuus on seotud Eestiga. Moskva kohus on andnud loa kõigi kaheksa süüdistatava vahi all hoidmiseks kuni järgmise aasta 18. veebruarini.

Enamus ajavahemikul 1964-1980 sündinud meestest on kuritegeliku taustaga ning neid on varem karistatud narko-, isiku- ja varavastaste kuritegude eest. Ükski vahialune ei ole kaaperdamissüüd omaks võtnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles