Rasvunud sakslane suri pärast loomaaia röntgenist keeldumist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP / Scanpix

230-kilone sakslane suri pärast seda, kui ta keeldus minemast röntgenipildi jaoks loomaaeda. Inimestele mõeldud aparaatide jaoks oli mees liiga raske, vahendas uudisteagentuur AFP ajalehte Bild.


«See kõlas nii, nagu nad mõnitaksid meid,» kirjeldas Thomas Lessmanni lesk Petra ajalehele oma reaktsiooni arstide soovitusele.

51-aastane Lessmann läks Hamburgi lähedal asuva Eppendorfi kliinikusse halva enesetunde ja teadvusekaotuste üle kaevates.

Eppendorfi arstid suunasidki ta lähedal asuvasse Hagenbecki loomaaeda. Mehe uhkus oli aga haavatud, ta keeldus sinna minemast ja suri 13 päeva hiljem. Surma põhjus on siiani selgusetu.

Kliiniku pressiesindaja sõnul on Lessmannil muidugi õigus samasugusele kohtlemisele nagu kõigil teistel patsientidel, kuid inimmeditsiinis on masinate jaoks kaalu ülempiir 200 kilogrammi.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles