Poola: EL peab aitama Ukrainal seagripiga võidelda

LETA/REUTERS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seagripivaktsiin
Seagripivaktsiin Foto: Sipa Press / Scanpix

Poola peaminister Donald Tusk kutsus Euroopa Liitu aitama seagripiepideemiaga võitlevat Ukrainat, kuna haiguse edasine levik ohustaks tervet blokki.

Ukraina sulges selle kuu alguses koolid, keelas avalikud kogunemised ja kehtestas reisipiirangud, katsudes gripiviiruse A(H1N1) levikut peatada. Epideemia on tekitanud muret ka Poolas.

«Selle ohu iseloom nõuab kiiret tegutsemist Euroopa Liidu tasandil,» kirjutas Tusk kirjas, mille ta saatis Euroopa Komisjoni presidendile Jose Manuel Barrosole ja eesistuja Rootsi peaministrile Frederik Reinfeldtile.

«See on nii Ukraina kui ka ELi enda huvides,» ütles ta kirjas, mille koopia täna Reutersini jõudis.

Tusk kutsus korraldama erakorralist tervishoiunõukogu kohtumist, et teha kindlaks Ukraina vajadused ja arutada vaktsiini saadavust.

Poolas on seni vaid kümmekond seagripijuhtu avastatud ja ükski pole surmaga lõppenud.

Asevälisminister Andrzej Kremer ütles Reutersile, et Poola ootab Brüsseli vastust. Ta lisas, et epideemia võib Ida-Euroopas kiiresti levida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles