Našistide staabi põlengu eest vastutab liikumine Podrabjata

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Värvilistes keepides našistid eilsel demonstratsioonil Moskvas.
Värvilistes keepides našistid eilsel demonstratsioonil Moskvas. Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Vene noorteliikumine Podrabjata võttis vastutuse našistide peakorteris süüdatud tulekahju eest endale.


Varem pole taolise liikumisest, mis on oma nime saanud tõenäoliselt ajakirjaniku Aleksandr Podrabineki järgi, midagi teada olnud, kirjutab

Moskovskii komsomolets

.



Videoportaalis Youtube võib vaadata kaadreid põlengust.

Tulekahju arvatavad korraldajad nimetasid oma tegevust našistidele tehtud «sõbralikuks hoiatuseks».

«Poliitika on tõsine asi, siin ei piirdu asi üksiku ajakirjaniku tagakiusamise või OMONi valve all lippude lehvitamisega. Mõnikord tuleb veendumuste eest tasuda oma peaga,» võib lugeda videoklipilt.

Tulekahju našistide staabis Jamskoje polje tänaval leidis aset ööl vastu teisipäeva. Kahest kohast alanud põleng võttis enda alla kokku 40-ruutmeetrise pinna. Ükski inimene vigastada ei saanud.

Oktoobri alguses ületas našistide tegevus uudiskünnise ja seda seoses pikettidega ajakirjaniku Aleksandr Podrabineki kodumaja ees.

Podrabinek on tauninud Venemaa praeguste võimude püüdeid kaitsta nõukogude režiimi, hoolimata selle arvukatest kuritegudest omaenda rahva vastu.

Podrabinek ja tema pere hakkasid saama tapmisähvardusi pärast seda, kui ta kommenteeris Moskva Põhja ringkonna prefekti käsku eemaldada Leningradi prospektil asuvalt šašlõkibaarilt silt «Antisovetskaja» ehk «Nõukogudevastane».

Prefekt oli sunnitud niisuguse käsu andma veteraniühenduste survel, kes võtsid söögikoha nimetust isikliku solvanguna.

Našistid lõpetasid hiljem aktsiooni, kuid nende hinnangul solvas Podrabinek veterane ja seetõttu tõuavad nad jätkuvalt vabanduse palumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles