Video: Ohios leiti vägistaja majast kümme laipa

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

USA politsei on varem vägistamise eest vangis istunud 50-aastase ameeriklase Anthony Sowelli kodust Ohio osariigis Clevelandi linnas leidnud juba kümme laipa. Surmalehka eritavas majas võib võimude sõnul aga veelgi rohkem ohvreid peituda.



Politseinikud on maja läbiotsimisel kasutanud koppa, suruõhupuuri, saage ja laibakoeri ning kavatsevad kolmekordse elamu tükkideks lõhkuda, et võimalikke lisaohvreid tuvastada, kirjutas

Reuters

.



Esimestena tuvastasid uurijad ühe nädala eest maja ülakorruselt kaks mädanevat laipa. Neli surnukeha leiti hiljem tagahoovist, veel neli majast. Paberkotti pakitud pealuu, mis leiti hoones olevast ämbrist, võib osutuda 11. ohvriks. Kõik senituvastatud kuus ohvrit olid lahkaja sõnul mustanahalised naised, kes surnuks kägistati.



«Avastasime kümme surnukeha ja ühe kolba,» ütles Clevelandi politsei pressiesindaja Thomas Stacho AFP-le. «Pole veel teada, kas kolp on üheteistkümnenda ohvri oma.»



Sowell vahistati möödunud laupäeval seoses uue vägistamissüüdistusega. Ohvri sõnul kutsus Sowell ta oma majja, seejärel ägestus ning üritas teda pikendusjuhtmega kägistada.



Sowellile esitati eile kohtus süüdistus viies mõrvas, vägistamises, inimröövis ja kallaletungis. Tõenäoliselt lisandub süüdistusi veel, kui ülejäänud ohvrite isikud tuvastatakse. Süüdimõistmise korral ähvardab teda surmanuhtlus.



«Need on kahtlemata kõige tõsisemad süüdistused, mida ma kunagi kohanud olen,» ütles kohtunik Ronald Adrine. Kuigi kaitseadvokaadid palusid Sowelli tema südamehaigusele viidates kautsjoni vastu vabastada, keeldus Adrine sellest süüaluse kuritegeliku tausta ja süüdistuse õõvastava olemuse tõttu.



1970ndatel ja 1980ndatel sõjaväes teeninud Sowell vabanes vangist 2005. aastal, olles ära kandnud 15 aasta pikkuse karistuse raseda naise jõhkra vägistamise eest. Politsei on asunud üle vaatama kõiki viimastel aastatel aset leidnud inimeste kadumisjuhtumeid ning võrdleb ohvrite DNAd kadunud naiste omadega.



Clevelandi politseiülema Michael McGrathi sõnul tegi Sowell pärast vahistamist esialgu võimudega koostööd, kuid nõudis hiljem advokaati. «Tundub, et tal oli janu, mida ta ei suutnud rahuldada,» ütles McGrath üleeile ajakirjanikele. «Pean uskuma, et kõik need ohvrid läksid vabatahtlikult tema koju.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles