Läti kaalub meteoriidi-laadsete naljade eest karistamist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reklaamitrikiks osutunud «meteoriidikraater»
Reklaamitrikiks osutunud «meteoriidikraater» Foto: AFP / Scanpix

Läti siseministeeriumi neljapäeval moodustatud töörühm asus arutama võimalikke karistusi avalike narritamiste eest, nagu seda oli hiljutine meteoriidiga seotud reklaamitrikk, mille puhul tekitas eksitav teave kahjusid.


Töörühma ülesandeks on koostada ettepanekud vajalikeks seadusemuudatusteks, mis peaksid välistama taoliste juhtumite kordumise, ütles BNSile ministeeriumi esindaja Sintija Virse.

Ministeeriumi ametnikud kohtusid päeval politsei, tuletõrje ja päästeteenistuse esindajatega ning mobiilsideoperaatori Tele2 inimestega, kes korraldasid niinimetatud meteoriidikraatri tekke pettuse Põhja-Lätis eelmise nädala alguses.

Tele2 esindajad tunnistasid vigu oma vastuolulises reklaamtrikis, mis tekitas politseile ja päästeteenistuse töötajatele suurt lisatööd.

Kohtumisel esitasid ametkonnad juhtunuga seoses kahjude esialgse arvutuse summas üle 3000 lati (üle 66 000 krooni), mille telekomifirma lubas lähipäevil hüvitada.

Esimene meediateade väidetavast meteoriidikraatrist Mazsalaca (Väike-Salatsi) ilmus Vene uudistekanalis Vesti 25. oktoobril. Järgmisel hommikul liikus libauudis üle maailma, politseinikud ja tuletõrjujad asusid valvama sündmuskohta, mida asusid hiljem analüüsima kümned geoloogid ja astronoomid eri riikidest.

Spetsialistide peatsetele kahtlustele andis kinnitust Tele2, kes läinud nädala esmaspäeva õhtul tunnistas, et tegemist oli nende reklaamitrikiga.

Siseminister Linda Murniece ütles siis, et ministeerium ja selle allasutused võivad kaaluda mobiilsideoperaatori teenuste kasutamise

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles