Gruusia plaanib avada venekeelse telekanali

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Osseedid peaksid olema üks Gruusia uue telekanali sihtrühm.
Osseedid peaksid olema üks Gruusia uue telekanali sihtrühm. Foto: ITAR-TASS / Scanpix

Gruusia kavatseb Moskva mõjude vastu astuda sellega, et avab venekeelse telekanali, mille sihtrühmaks on Kaukaasia piirkonnas elavad rahvusvähemused, teatab Reuters.

 

Gruusia rahvusringhäälingu juhi Gia Chanturia sõnul on nende eesmärk avada Kaukasuse esimene piirkondlik telekanal. «Selle põhieesmärk on rääkida mainitud piirkonnas elavatest rahvusvähemustest,» selgitas ta.

Chanturia sõnul on plaanid alles algusfaasis ning üks ajendeid selle kanali avamiseks oli mullune augustisõda. Ta lisas, et tõenäoliselt hakkab uus telekanal enne levima internetis ja läheb alles siis satelliidile.

Chanturia eitas kindlalt kuulujutte, et seda hakkab rahastama Moskva-vastane Vene ärimees Boriss Berezovski. «See ei ole tõsi. Ma kordan, see ei ole tõsi,» ütles Reutersile ka Berezovski ise.

Chanturia sõnul rahastatakse telekanalit Gruusia riigieelarvest. Gruusia enda meedia teatel hakkavad kanali hüvanguks tööle mitmed Kremli-kriitilised Vene ajakirjanikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles