Fort Hoodi mõrtsukas viidi üle sõjaväehaiglasse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fort Hoodi veresauna ohvrite mälestuseks rohu sisse torgatud ristid ja USA lipud kiriku juures.
Fort Hoodi veresauna ohvrite mälestuseks rohu sisse torgatud ristid ja USA lipud kiriku juures. Foto: AFP / Scanpix

Ühendriikides Texase osariigis Fort Hoodi armeebaasis 13 inimest tapnud major Nidal Malik Hassan viidi eile julgeolekukaalutlustel tsiviilhaiglast sõjaväehaiglasse, teatas armee.


Armee esindaja kolonel John Rossi sõnul viidi haavatud mõrtsukas San Antonios sõjaväe käsutuses olevasse Brooke'i meditsiinikeskusesse.

«Major Hasan viidi Brooke' haiglasse üle kella kolme ajal päeval,» täpsustas Ross.

Moslemist sõjaväepsühhiaatri armeebaasis korraldatud tapatalgutes sai neljapäeval surma 13 ja haavata 30 inimest. Kaksteist inimest hukkusid sündmuskohal ja üks haavata saanud naine suri reedel haiglas.

Ross täpsustas, et uurijate hinnangul tulistas mõrvar rohkem kui sada lasku.

39-aastane major Nidal Malik Hasan avas kahest käsirelvast inimeste pihta tule neljapäeva õhtul ning sai intsidendi ajal ka ise raskelt viga. Hetkel on ta stabiilses seisundis hingamisaparaadi all.

Hasani tulistasid kaks politseiametnikku, kellest üks sai samuti haavata. Korrakaitsja seisund on stabiilne.

Tulistaja nõbu Nader Hasan ütles telekanali Fox uudistele, et tema onupoega ootas ees Iraaki saatmine, kuid ta oli selle vastu. Ühtlasi olevat ta kurtnud, et teda sõjaväes päritolu tõttu ahistati.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles