Politsei: Soome allilmas tegutseb 7 grupeeringut

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Motojõugu Bandidos liige
Motojõugu Bandidos liige Foto: Reuters / Scanpix

Soome allilmas tegutseb seitse kuritegelikku grupeeringut, millest vaid Põrguinglid (Hells Angels) ja Bandidos on seotud rahvusvaheliste jõukudega.


Ülejäänud grupid on täiesti kodumaised, kirjutab Iltalehti.

Rootslaste õhitud pangaautomaadid ja rahaveoautode röövimiskatsed olid politsei väitel katseteks siseneda Soome kuritegelikku maailma.

Motojõugud Põrguinglid, Bandidos ja ka Cannonball ajavad muude ettevõtmiste taustal äri, millest osa on täiesti legaalne. Politseil on aga informatsiooni kuritegelikust ettevõtlusest, kuhu mahuvad väljapressimised ja narkoäri.

Motojõukudes ja nende tütarklubidega kehtib sõjaväeline kord.

Politsei andmetel maksavad Põrguinglid ja Bandidos osa tulust välismaal asuvatele peakorteritele.

Omal ajal pingsalt territooriumide ja võimu pärast võidelnud inglid ja bandiidid sõlmisid 1997. aastal rahuleppe, mis on kehtinud tänaseni.

Kolme eelpoolmainitud motojõugu kõrval püüavad Soomes oma äri ajada N.B.K. (Natural Born Killers), Rogues Gallery (Kelmide galerii), Bats (Nahkhiite jõuk) ja M.O.R.E. (Me oleme kuritegelik eliit), kuid vaatamata inglise keelsetele nimedele on tegemist Soome grupeeringutega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles