Inglismaad esindab Miss Worldil Iraagi sõja veteran

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kapral Katrina Hodge sõjaväelasena.
Kapral Katrina Hodge sõjaväelasena. Foto: AP / Scanpix

Seoses sellega, et senine Miss Inglismaa 2009 Rachel Christie (21) osales baarikakluses, võttis esikaunitari koha üle kapral Katrina Hodge, Iraagi sõja veteran, kes plaanib minna ka Afganistani.

«Iludusvõistlustel kuulete te tüdrukuid rääkimast sellest, et nad tahavad maailmarahu, kuid mina olen seal selleks, et saavutada tõeline rahu ja tahaksin, et rohkem tüdrukuid liituks [sõjaväega],» ütles esialgu Miss Inglismaa 2009 võistlustel esimese printsessi koha võtnud Hodge mullu ajalehele The Sun.

Lisaks kõrtsikakluse tõttu tiitlist loobunud Christie asemel Johannesburgi Miss Maailmale sõitmisele on Hodge'il Wikipedia teatel ka reaalseid sõjakangelastegusid ette näidata. 2005. aastal olevat teda tunnustatud vapruse eest Iraagis: Hodge'il õnnestunud Basras meesvangi käest ära võtta kaks automaati ja kinnipeetav seejärel ka paljaste kätega maha väänata.

Selleks, et Basra päevil hüüdnime Rinde-Barbie välja teeninud Hodge saaks 12. detsembril peetaval Miss Worldil osaleda, lubab armee tal mõnda aega teenistusest eemal olla. Täna aga rääkis ta ajakirjanikele, et kavatseb liituda võitluskaaslastega Afganistanis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles