«Imikumähkme» astronaut sai aasta tingimisi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lisa Nowak
Lisa Nowak Foto: AP / Scanpix

USA kosmoseagentuuri NASA endine astronaut astus kohtu ette paar aastat tagasi skandaali tekitanud juhtumi tõttu.

Kohus määras Lisa Nowakile kaks päeva vanglat, aasta tingimisi ja 50 päeva ühiskondlikult kasulikku tööd, kirjutab mtv3.fi.

Nowaki viis kohtu ette juhtum, kus ta püüdis röövida NASA inseneri Colleen Shipmani, keda ta pidas enda võistlejaks. Mõlemad naised olid huvitatud kolleeg William Oefeleinist.

Astronautide kolmiksuhte juhtumis oli üks iseäralik nüanss. Nimelt sõitis Nowak 1600 kilomeetrit Shipmani juurde. Ta kasutas sõidu ajal lastemähkmeid, et ei peaks WC-d külastama ja peatuma.

Nowakile esitati süüdistus ründamises ja inimröövikatses. Naisel õnnestus süüdistajaga kokkuleppele jõuda ning ta tunnistas ründamise üles.

Kohtunik võttis arvesse, et tegemist oli Nowaki esimese kuriteoga. Kuigi kohus määras endisele astronaudile ka kahe päeva pikkuse vangistuse, ei pea ta siiski vanglasse minema. Otsustati, et vanglapäevad on ta ära istunud juba siis kui ta oli eeluurimise all.  

Kohtunik käskis Nowakil saata Shipmanile vabanduskiri ning hoidma eemale nii Shipmanist kui ka Oefeleinist.

Töökohas tekkinud kolmiksuhe lõppes 2007. aasta veebruaris, kui NASA Nowaki ja Oefeleini vallandas. Nowak jätkas hiljem töötamist Texases, USA mereväe alluvuses.

Colleen Shipman ja Bill Oefelein aga kolisid Alaskale. Shipman ja Oefelein hakkasid vabakutselisteks kolumnistideks ja fotograafideks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles