Briti poissmehi ootab Riias uus kohturing

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõbutsevate briti poissmeestega on probleeme mitmel pool Euroopas. Pildil on Kreekas Iraklioses nunnarüüs vahistatud saareriigi härrasmehed.
Lõbutsevate briti poissmeestega on probleeme mitmel pool Euroopas. Pildil on Kreekas Iraklioses nunnarüüs vahistatud saareriigi härrasmehed. Foto: AFP / Scanpix

Riia politseiniku läbipeksmises süüdistatud ja Läti kohtus õigeks mõistetud Briti poissmeestepidulisi Matthew Neale'i (35) ja David Birkinshaw'd (33) pahandab selle otsuse edasikaebamine, vahendab uudistevõrk LETA ajalehte Derby Teleghaph.

Nimelt esitas prokurör Ieva Garanca Riia kohtu otsuse kohta apellatsiooni, sest 16. oktoobril mõisteti seal mullu juunis Riia munitsipaalpolitseiniku läbipeksmises süüdistatud Neale'i ja Birkinshaw õigeks.

«Me ei peaks olema sunnitud sinna tagasi minema. Ma ei saa aru, kuidas saab meid õigeks mõista ja siis me peame minema tagasi seda uuesti läbi tegema,» rääkis Nele Derby Telegraphile. «Me arvasime, et kõik on läbi ja korras, kuid nüüd ripub see meie peade kohal tuleva aastani.»

Birkinshaw' arvates peaks nende eest välja astuma Briti valitsus. «Oleks aeg, et valitsus teeks midagi selles küsimuses,» rääkis ta. «Me järgisime kogu aeg seadusi.»

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles