Lätis on seagripi hirm kasvatanud kiirabi töökoormust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade Riia Toomkirikule (paremal) ja sillale Daugava jõel.
Vaade Riia Toomkirikule (paremal) ja sillale Daugava jõel. Foto: SCANPIX

Lätis on seoses hooajalise gripi leviku ja hirmuga seagripi ees järsult kasvanud kiirabi väljakutsete hulk.


Suurimat väljakutsete kasvu täheldatakse pealinnas Riias ja Riia rajoonis, ent ka maapiirkondade kiirabil on viimastel päevadel tulnud sagedamini külastada ägedaid viirusnakkusi põdevaid patsiente.

Kiirabiteenistuse esindaja Ilze Bukša ütles BNS-ile, et inimesed pöörduvad sagedamini abi järele mitte üksnes ootamatute ja ägedate tervisehädade puhul, vaid ka juhtumitel, mil inimesed ei tule toime ülemiste hingamisteede viirusnakkuste sümptomite: kõrge palaviku, kuiva köha ja üldise halva enesetundega.

«On tunda, et väljakutsete hulk on viimastel päevadel järsult kasvanud, ning paljud väljakutsed - praegu on neid ööpäevas kuni 150 - on seotud just nimelt ägedate hingamisteede nakkustega,» ütles Riia rajooni operatiivtöö juht Sarmite Villere.

Sel nädalal on Riia rajoonis töötavad meedikud saanud ööpäevas kuni 600 väljakutset, keskmiselt saja võrra enam kui eelmisel nädalal.

Villere osutas, et kõrge palaviku korral tuleb kõigepealt välja kutsuda perearst, kuna see ei ole kiirabi väljakutsumise põhjuseks, eriti viirusnakkuste leviku perioodil, kus kõrge palavikuga võitlevad paljud haiged.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles