Vahendajad: Venemaa ja Gruusia lubasid kõnelusi jätkata

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gruusia lipp
Gruusia lipp Foto: Reuters / Scanpix

Venemaa ja Gruusia lubasid pärast kolmapäeval Genfis toimunud «kasulikke, kuid raskeid» kõnelusi, et kohtuvad uuesti järgmise aasta jaanuaris, teatasid rahvusvahelised vahendajad.


Jätkuvatele erimeelsustele vaatamata lubasid kahe riigi, samuti Lõuna-Osseetia ja Abhaasia delegatsioonid, et järgmine kohtumine toimub 2010. aasta 28. jaanuaril, teatasid vahendajad avalduses.

«Üldine hinnang sellele kohtumisele oli taas, et tegemist oli kasuliku kohtumisega, raske kohtumisega,» ütles ÜRO peasekretäri eriesindaja Johan Verbeke.

Verbeke sõnul oli kohtumine raske, kuna «osalejatel oli julgust tõstatada raskeid küsimusi».

«See oli raske jutuajamine, et ehitada sildu positsioonide vahel, mis praegu veel erinevad,» lisas ta.

Gruusia ja Venemaa kõnelusi vahendavad ÜRO, Euroopa Liit ning Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsioon (OSCE).

Gruusia tõstatas kõnelustel hiljuti Lõuna-Osseetias kinni peetud grusiinide teema, ütles asevälisminister Giorgi Bokeria.

«Aruteludes domineeris Gruusia kodanike kinnihoidmise ja röövimise teema,» ütles Bokeria ajakirjanikele pärast kohtumist.

Neli gruusia noorukit vanuses 14-17 eluaastat võeti eelmisel nädalal kinni Lõuna-Osseetias Tshinvali lähedal. Väidetavalt olid nad relvastatud granaatide ja lõhkeainega. Noormeestele esitati süüdistus lõhkeaine omamises ja piiri ebaseaduslikus ületamises.

Gruusia on süüdistanud Lõuna-Osseetia võime noorukite röövimises Lõuna-Osseetia de facto piiri lähedal asuvast külast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles