9/11 terrorirünnaku kahtlusaluseid ootab surmanuhtlus

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

2001. aasta 11. septembri terrorirünnakute väidetava kavandaja ja tema nelja kaaslase üle mõistetakse kohut paari kvartali kaugusel rünnakutes hävinud New Yorgi Maailmakaubanduskeskusest, teatas USA valitsus.


Justiitsminister Eric Holder ütles reedel, et süüdistajad nõuavad praegu Kuubal Guantanamo vangilaagris hoitavale Khalid Sheikh Mohammedile ja tema kaaslastele surmanuhtlust. Mehed toimetatakse enne kohtuprotsessi algust New Yorki, vahendas uudisteagentuur BNS.

«Kaheksa-aastase viivitusega jõuavad 11. septembri rünnakute väidetavad süüdlased lõpuks kohtu ette,» ütles Holder protsessi alguskuupäeva nimetamata.

«Nad tuuakse New Yorki, et nad annaksid oma väidetavate kuritegude eest vastust kohtuhoones vaid mõne kvartali kaugusel kohast, kus kord seisis kaksiktorn.»

Guantanamo vangilaagri sulgeda lubanud president Barack Obama vabariiklastest vastased on käivitanud kampaania terroris kahtlustatavate vangide Ühendriikide territooriumile toomise vastu.

Senati vabariiklaste vähemuse liider Mitch McConnell ütles, sest see on «meie riigi julgeoleku seisukohast» tagasiminek, mis «seab ameeriklased tarbetusse ohtu».

New Yorgi linnapea Michael Bloomberg toetab aga kohtuistungite pidamist linnas, mis 2001. aasta 11. septembril enim kannatada sai.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles