Lunaraha ootavad Somaalia piraadid ähvardasid pantvangid tappa

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaubalaev Lehmann Timber..
Kaubalaev Lehmann Timber.. Foto: http://kw-shipping.com.

Kaubalaeva Lehmann Timber meeskonda kinni hoidvad Somaalia piraadid ähvardavad õiendada pantvangidega arveid, kui lubatud lunaraha nendeni ei peaks jõudma.

Selleks, et laeva omanik hoiatusi tõsiselt võtaks, hakkasid bandiidid täna õhku tulistama, edastas Ukraina telejaam 5. kanal.

Piraadid hõivasid Lehmann Timberi 28. mail Adeni lahes, pantvangi võetud 15 meremehe seas on eestlane Ardo Kalle. Lisaks talle on meeskonnas veel 9 birmalast ja neli ukrainlast. Laeva kapten on Venemaa kodanik, vahendas RIA Novosti.

Eile kinnitas Ukraina välisministeerium, et laeva omanikfirma ja piraadid jõudsid kokkuleppele rahasumma suuruse osas.

Laeva vanemmehhaaniku abikaasa Svetlana Rudnitšenko rääkis telejaamale 5. kanal antud intervjuus, et praegu tulistasid piraadid küll õhku, kuid järgmisena võivad nad sihtida hoopis meremehi.

«Meie välisministeeriumist helistati õhtul laeva ja teatati meeskonnale, et lunaraha on üle kantud. Keegi ei tea mitte midagi. Nad ootasid paar päeva. Päevad möödusid. Raha peaks kohal olema. Firma esindaja rääkis, et meeskonnaga on kõik normaalne - kõik on hästi, tervislik seisund pole muutunud. Meie meeste sõnul tuleb välja hoopis muu,» jutustas Rudnitšenko otse-eetris.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles