Iraani spiiker: Obama pole Bushist etem

LETA/REUTERS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iraani parlamendi esimees Ali Larijani.
Iraani parlamendi esimees Ali Larijani. Foto: Reuters / Scanpix

USA otsused sanktsioone pikendada ja Iraaniga seotud New Yorgi pilvelõhkuja hõivata näitavad, et president Barack Obama ei ole millegi poolest parem kui tema eelkäija George W. Bush, ütles Iraani parlamendi esimees Ali Larijani pühapäeval.


Larijani avaldus, millele parlamendiliikmed vastasid hüüetega «Surm Ameerikale», on järjekordne näide Teherani rahulolematusest USA administratsiooni poliitikaga islamivabariigi suhtes.

Pahameele põhjuseks on Obama Singapuris tehtud avaldus, milles hoiatatakse Teherani, et tuumavaidluste diplomaatiliseks lahendamiseks kipub aeg otsa saama.

Obama on püüdunud ametisse astumisest saadik Iraani diplomaatiliselt mõjutada, kuid tuumakonfliktile ei ole seni lahendust leitud.

«Pärast aastaid kõnesid ja alusetuid loosungeid on kahjuks näha, et selle presidendi käitumine ja suhtumine ei ole põrmugi parem kui tema eelkäijal,» ütles Larijani parlamendile.

USA prokurörid algatasid neljapäeval hagi, et võtta kontrolli alla New Yorgi pilvelõhkuja, mis kuulub kompaniidele, kes väidetavalt toetavad rahaga Iraani valitsust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles