Reuters: Itaalia soovib kõigi riigi mustlaste sõrmejärgi

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Itaalia valitsuse kava kõigi riigi mustlaste sõrmejälgede võtmiseks tekitas inimõiguste eest seisvate organisatsioonide terava kriitika.

Itaalias elab umbes 140 000 mustlast, keda valitsus soovib uue kuritegevuse vastu võitlemise kampaania korras üle lugeda ning kõigilt sealhulgas lastelt sõrmejäljed võtta, vahendas Reuters.

Itaalia siseministeerium andis korralduse viia kõigis Roma ehk mustlaste laagrites läbi rahvaloendus, mis põhjustas mitme heategevusliku katoliku organisatsiooni ning inimõiguste eest võitleva ühenduse pahameele.

Mustlasi süüdistatakse levinud stereotüüpide tõttu kuritegevuses ning mainitud organisatsioonid peavad sellist rahvaloendust rassiliseks diskrimineerimiseks.

Heategevuslik Sant'Egidio ühendus leiab, et selline ühe etnilise grupi jaoks korraldatav tsensus läheb vastuollu euroliidu diskrimineerimisvastaste seadustega ning on lubanud korraldada meeleavaldusi, kui Silvio Berlusconi parempoolne valitsus rahvaloendusekava teoks tahab teha. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles