Vene noorteliikumise juht sai Suurbritannias varjupaiga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrei Sidelnikov sai poliitilist varjupaika Londonis.
Andrei Sidelnikov sai poliitilist varjupaika Londonis. Foto: AFP / Scanpix

Suurbritannia andis Vene noorteliikumise Pora liidrile Andrei Sidelnikovile poliitilist varjupaika.

«Briti võimud teatasid mulle, et mulle anti poliitilist varjupaika, mida ma palusin juba eelmise aasta detsembris,» ütles Sidelnikov Interfaxile Londonist.



Pora veebiküljel avaldatud teadaandes öeldakse: «Näeme asüüli andmises kinnitust, et Venemaa on nüüdsel ajal ebademokraatlik riik, kus ei järgita kodanike õigusi ja vabadusi, kus inimesi kiusatakse nende poliitiliste vaadete pärast taga.»



Sidelnikov palus asüüli seoses sellega, et Vene eriteenistused takistasid mullu detsembris tal Moskvast lahkuda, misjärel ta sõitis Kiievisse ning lendas sealt Londonisse. Opositsioonilise noorteliikumise juht kohtus Aleksandr Litvinenkoga kaks päeva enne seda, kui toda plutooniumiga mürgitati. Sidelnikovile tehti samuti plutooniumitest, kuid temalt selle radioaktiivse aine jälgi ei leitud.



Sidelnikovi sõnul tavatses ta varem käia Londonis neli korda aastas ning kohtus tavaliselt seal elava ärimehe Boriss Berezovski ning eksluuraja Litvinenkoga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles