Itaalia politsei tabas ühe tagaotsituma maffiabossi

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Itaalia politsei vahistas üleeile riigi lõunaosas toimunud erioperatsiooni käigus Sitsiilia maffia hierarhias tähtsuselt teise mehe Domenico Raccuglia.

Viisteist aastat taga otsitud 45-aastane Raccuglia nabiti kinni Sitsiilia provintsilinnas Trapanis, kust ta toimetati edasi Palermosse, vahendas Reuters. 

Cosa Nostrasse kuuluvat meest süüdistatakse mõrvas, väljapressimises ja relvastatud röövis ning väidetavalt kuulub ta maffiaklanni juhtkonda.

Itaalia organiseeritud kuritegevuses domineerivad sitsiillaste Cosa Nostra kõrval veel kolm suurt maffiaklanni: Napoli maffia Camorra, Calabrias tegutsev kurikuulus 'Ndrangheta ning Puglia rühmitus Sacra Corona Unita.

Itaalia siseministri Roberto Maroni sõnul on viimase 18 kuu jooksul vahistatud 3600 maffiaga seotud kurjategijat. Nende seas 16 meest, kes kuulusid tagaotsitavate esikolmekümnesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles