USA uuring: segaühiselamutes juuakse rohkem

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA korporandid kevadvaheajal.
USA korporandid kevadvaheajal. Foto: Top Foto / SCANPIX

Kui 30 aastat tagasi olid segaühiselamud Ameerika Ühendriikide ülikoolides haruldus, siis tänapäeval on need tavalised. Ühe ootamatu kõrvalmõjuna on ilmnenud aga see, et vastassugupoolega samas ühiselamus elavad tudengid tarbivad alkoholi rohkem, kirjutab ajaleht USA Today.

 

Leht vahendab ajakirjas Journal of American College Health avaldatud uuringut. Selle kohaselt joovad segaühiselamute asukad vaid oma sookaaslastega ühiselamut jagavatest tudengitest märksa suurema tõenäosusega regulaarselt alkoholi ning liialdavad sellega igal nädalal. Iganädalast pummeldamist tunnistas 41,5 protsenti segaühiselamute elanikest ja 17,6 protsenti ühesooliste ühiselamute elanikest.

Rohkem kui 90 protsendis USA ühiselamutest on tänapäeval nii mees- kui naissoost elanikke. Enamasti on nad jätkuvalt paigutatud erinevatele korrustele või hoonetiibadesse. Värske uuring aga näitab, et pummeldamise vähendamisele aitaks kaasa see, kui üliõpilased vastassugupoolest sootuks lahutada.

Uuringu tarbeks küsitleti 510 tudengit viiest ülikoolist. Neist 87 protsenti elasid segaühiselamutes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles